Türkiye'de Gezi

Bir ikizler burcu olarak, seyahat etmeyi hep sevdim. Benim için seyahat etmek keşfetmek ve öğrenmek demek ve öğrenmenin kişinin bedenini, zihnini ve ruhunu sağlıklı, genç ve canlı tuttuğuna inanıyorum.

Bu nedenle Türkiye'de yaşayan biri olarak kendimi şanslı görüyorum. Ülkemiz üç ayrı denizle çevrili ve Asya ve Avrupa’nın birleşme noktasında yer alan bir yarımada. Ülkenin her bölgesi, hatta her şehri keşfedilecek çok şey sunuyor. Seyahatlerime nereden başlamalıyım?

Sık ormanlarla kaplı Karadeniz Bölgesi doğayla dolu günler vaat ederken, Akdeniz Bölgesi, parlak güneşi ve ılık deniziyle özellikle Antalya ve çevresi, yaz tatili söz konusu olduğunda milyonlarca yabancı turistin ilk tercihi.

Ege Bölgesi'nin tamamının ise mutlaka görülmesi gerek. Kuzey Ege’den arabayla yola çıkıp Efes ve Pamukkale'yi ziyaret edebilir ve küçük Ege köylerinden geçerken son noktaya asla ulaşmak istemezsiniz.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Hristiyanlığın izlerinin hâlâ keşfedildiği bir medeniyetler beşiği.

İç Anadolu, büyük devlet adamı ve asker Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kalbi ve başkenti Ankara ile olağanüstü doğa harikalarının efsanevi noktası, özellikle peribacaları ile ünlü Kapadokya’ya ev sahipliği yapar.

Osmanlı İmparatorluğu'nun ayak izlerini takip etmek isteyenler için Trakya (Türkiye'nin Avrupa yakası), muhteşem ama bir o kadar da naif mimari ve kültürel anılar sunuyor.

Istanbul'un ülke içinde küçük bir ülke olduğunu söylemeye gerek yok; bu dev, göz kamaştırıcı şehirde Türkiye'nin her bölgesinden bir parça bulmak mümkün. İstanbul hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler “İstanbul’u keşfedin” yazımıza göz atabilir.

Mark Twain'in şu sözünü çok seviyorum: "Bundan yirmi yıl sonra, yaptıklarınızdan çok yapmadıklarınız için hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Bu yüzden bağlarınızı çözün. Güvenli limandan uzaklaşın. Hayal edin. Keşfedin."

Ne kadar sık seyahat ederseniz edin, her zaman görülecek yeni yerler, tanışacak yeni insanlar ve yaşanacak yeni maceralar var. Twain'in tavsiyesine uyalım ve yapmadıklarımız için pişman olmayalım. Haydi seyahat edelim!

Türkiye'deki en uygun tedaviyi bulmanıza yardımcı olacağız. Hadi Başlayalım
Whatsapp Hadi Başlayalım! Email